Radionice su glavni segment VIJUGANJA.

Na njima deca slobodno zapitkuju, posmatraju, istražuju, eksperimentišu, bez straha da će nešto pogrešiti i da nešto neće znati. Naprotiv, cilj radionica je da se deca pokrenu na razmišljanje bez blama i srama.

Osnovni deo radionica je razvijanje kreativnosti i unapređivanje veština. Sem toga, pošto je za decu važno da budu stalno u pokretu, radionice su propraćene sportskim aktivnostima, odlaskom u prirodu, na izlete, u šetnje. A najvažnije od svega je da se na radionicama deca druže i da Klub osećaju kao svoje mesto.

Likovne radionice

Posmatramo svet oko sebe i svet mašte u sebi. Isprobavamo i eksperimentišemo. Težimo proizvodu kojim ćemo mi sami biti zadovoljni i ispunjeni.

Konstruktorske radionice

Ispitujemo svet u kome živimo, pravimo skicu, merimo, sečemo, konstruišemo, uklapamo i proporcionalno prikazujemo. Naša zamisao postaje stvarnost.

Jezičke radionice

U trčanju, crtanju, pantomimi – u svim aktivnostima služimo se jezikom. Mi znamo koliko je važno da u ranom uzrastu deca pravilno usvajaju i koriste maternji jezik. Zato se na našim radionicama neguje i govorno i pismeno izražavanje.

Sportske radionice

Svaki sport gradi duh i telo, jača imunitet, poboljšava kondiciju. Kroz sport dete gradi svoju ličnost, stiče samopoštovanje i uči se samostalnosti i odgovornosti.

Tematske radionice

Zadata tema podstiče dete na razmišljanje u određenom pravcu. Isto tako dete uči da stvara različita rešenja i varijante.

Radionice u prirodi

Bilo da je dan sunčan, vetrovit, kišan ili snežan, deca uvek uživaju u prirodi. Priroda krije inspirativne i maštovite igre.