Veoma je važno BITI AKTIVAN, baviti se sportom, boraviti u prirodi, pravilno se razvijati.

Na našim radionicama fizička aktivnost je obavezna. A i da nije predviđena programom, deca bi je sama tražila. 🙂 Zato organizujemo radionice u prirodi, izlete, sportske poligone i slično. Naše radionice se zasnivaju na igranju i na istraživanju. One razvijaju motoriku, ravnotežu i osećaj za prostor.

Ovakav vid druženja podstiče zajedništvo kod dece. Zajednička iskustva, bilo da je u pitanju sportska utakmica ili odlazak na izlet, upravo su ono što ostaje za ceo život.

Boravak u prirodi

Deca su veoma radoznala i rado istražuju prostor oko sebe. Za to vreme nesvesno razvijaju osećaj za prostor, za proporciju, za treću dimenziju, vežbaju ravnotežu, stiču kondiciju, vežbaju motoriku.

Igranje

Deca vole da sama organizuju svoju igru, a neretko i da izmišljaju novu. Družeći se, proživljavaju bogato detinjstvo i stiču lepe uspomene.

Izleti

Na radionicama deca uče i slušaju o raznim stvarima iz svog neposrednog okruženja i o nekima koja im nisu lako dostupna. Ali je tek odlazak na konkretno mesto ili u muzej pravi pogodak!

Radionice u prirodi

Bilo da je dan sunčan, vetrovit, kišan ili snežan, deca uvek uživaju u prirodi. Priroda krije inspirativne i maštovite igre.

Sport

Svaki sport gradi duh i telo, jača imunitet, poboljšava kondiciju. Kroz sport dete gradi svoju ličnost, stiče samopoštovanje i uči se samostalnosti i odgovornosti.